Viestintätyöryhmän agendalla verkkopalvelut ja kevään tapahtumat

Maakuntauudistuksen viestintätyöryhmä käsitteli 27.3. varsin vilkkaalta vaikuttavan kevään teemoja. Tiedossa on ainakin verkkopalvelu-uudistuksia niin valtakunnallisella kuin maakunnallisellakin tasolla sekä muutosorganisaation seutukierros ympäri maakuntaa. Maaliskuisena tapaamispaikkana toimi alkuvuodesta avattu Kaarina-talo, jonka toimivat ja raikkaat tilat ihastuttivat.

Helsingissä pidetyssä valtakunnallisessa viestintäryhmässä puolestaan oli edellisellä viikolla käsitelty mm. valinnanvapausviestintää sekä maakuntavaaleja.

Vahvistusta ja vauhtia Kimpassa-viestintään

Kimpassa-Allihopa-muutosorganisaatio on saanut joukkoihinsa viestintävahvistuksia, kun maaliskuun alkupuolella aloittanut tiedottaja Katri Puhakainen astui Kimpassa-tiimin kelkkaan ja verkkosuunnittelija Maria Nykyri aloittaa huhtikuun alussa 50 % työpanoksella. Lisäksi TE-toimiston suunnittelija Tatu Virta on siirtynyt muutosorganisaatioon kasvupalvelun valmistelun puolelle.

Vahvistukset tulevat tarpeeseen, mikäli Varsinais-Suomen maakunta valitaan valtakunnallisen verkkosivuhankkeen yhdeksi kärkimaakunnaksi. Valinta toisi vauhtia uusien verkkosivujen suunnitteluun. Uudet maakunnan verkkosivut rakennetaan käyttäjälähtöisiksi ja sivustolle kootaan varsinaissuomalaisille olennaista asukaslähtöistä tietoa maakunnan palveluista.

Kimpassa-Allihopa-road show starttaa Turusta, viestiseinä kannustaa keskusteluun

Kevään seutukuntavierailukierros starttaa 10.4. Turun messukeskuksen infotilaisuudella Turun alueen henkilöstölle ja luottamushenkilöille. Puheenvuorot lähetetään suorina Twitter Live -toiminnolla, jolloin ne ovat katsottavissa etänä sekä jälkikäteen Kimpassa-Allihopan Youtube-kanavalta.

  • Tilaisuuksien vuorovaikutteisuuden lisäämiseksi Turussa ja Salossa on käytössä viestintäseinä. Keskusteluun voi osallistua ja sitä voi seurata somessa #Kimpassa2020 tunnistetta käyttäen, kertoo muutosorganisaation viestintäpäällikkö Jessica Ålgars-Åkerholm.

Viestiseinä on käytössä myös Salossa 8.5., muissa kunnissa järjestetään infon jälkeinen kahvihetki muutosjohdon ja henkilöstön kesken. Kaikkien tilaisuuksien yhteydessä järjestetään myös mediatilaisuus.

Seutukuntakierroksen lisäksi Turun messukeskuksessa järjestetään 12.4. työ- ja elinkeinoministeriön kasvupalvelutilaisuus, jossa ovat mukana Varsinais-Suomi, Satakunta ja Pirkanmaa.

Hallintopolitiikan alivaltiosihteeri Päivi Nerg saapuu Turkuun 18.5. Oma maakunta -tilaisuuteen yhdessä maakuntauudistuksesta vastaavien ministeriöiden edustajien kanssa. Tilaisuus muodostuu kyselytunnista ja työpajoista.

Valtakunnalliset terveiset

Pelastustoimen Maria Nykyri ja Arto Salo Turun kaupungilta toivat uutisia edellisellä viikolla pidetystä valtakunnallisesta viestintäryhmän kokouksesta ja valinnanvapaustilaisuudesta. Viestintäryhmässä saatiin tietoa mm. valtakunnallisista maakuntauudistuksen yhteydessä kehitettävistä verkkopalveluista. Maakuntien yhteiset verkkosisällöt -hankkeen tarkoituksena on tuottaa yhteisiä, erilaisten teemojen alle koottuja sisältöjä maakuntien käyttöön yhdessä maakuntien kanssa.

Suomi.fi-sivuston jatkokehityshanke on aloitettu ja jatkossa sivustolla voi tehdä esimerkiksi sote-palvelujen vertailua. Ministeriöiden ylläpitämä omamaakunta.fi-verkkosivusto on valtakunnallinen kansalaisille suunnattu sivu, joka kannustaa kansalaisia tutustumaan tulevaan maakuntaan omasta näkökulmastaan.

Myöhemmin keväällä aloitetaan maakuntavaaleihin liittyvä valtakunnallinen laaja kampanja, jolla pyritään tavoittamaan jopa 90 % suomalaisista. Viestintätyöryhmä ideoi kevään aikana maakunnan ja kuntien omia tapahtumia ja somekampanjoita vaaleihin liittyen.

Kevät tuo siis mukanaan monenlaista, uutta ja ihmeellistäkin! Parhaiten pysyt maakuntauudistuksen mukana seuraamalla Kimpassa-Allihopaa Twitterissä, Facebookissa sekä jatkuvasti päivittyviä verkkosivujamme. Käytössä on myös Youtube- sekä Linkedin- kanavat.