Viestintätyöryhmä uutisoi, vaikuttaa ja kuuntelee

Sote- ja maakuntauudistuksen viestintätyöryhmä viestii uudistuksesta mahdollisimman avoimesti, oikeaan aikaan, vuorovaikutteisesti ja kahdella kielellä. Sote-viestintäryhmä ja maakuntauudistuksen viestintäryhmä yhdistettiin syksyllä 2017 yhdeksi viestintätyöryhmäksi. Myös muut työryhmät yhdistetään syksyn aikana ja ryhmien uudet kokoonpanot päivitetään nettisivuille.

Viestintätyöryhmässä on edustajat uudistuvista organisaatioista ja kunnista. Viestintää tehdään rajat ylittävässä yhteistyössä, hyvässä Kimpassa-Allihopa -hengessä.

  • Lokakuun kokouksessa hyväksyimme työsuunnitelman vuodeksi eteenpäin. Työsuunnitelmaan on kirjattu isoja asioita kuten muutosviestinnän strategia, valinnanvapaudesta ja kasvupalveluista viestiminen kansalaisille, säännölliset mediatapaamiset, ensimmäisten maakuntavaalien viestintä, uusien luottamuselimien viestintä sekä uuden maakunnan viestintärakenteiden ja -kanavien suunnittelu, kertoo viestintätyöryhmän pj Jessica Ålgars-Åkerholm. Hän toimii 1.11.2017 alkaen muutosorganisaation viestintäpäällikkönä.

Viestijät tuottavat uutisia ja tukevat työryhmiä viestinnässä

Viestintätyöryhmän tehtävä on toimia muutosorganisaation (väliaikaisen toimielimen) viestintäyksikön tukiryhmänä ja varmistaa, että eri kohderyhmät huomioidaan viestinnässä. Ryhmän jäsenet myös tuottavat uutisia ja videoita Kimpassa-Allihopa -kanaviin.

  • Ryhmän jäsenet ovat ilahduttavan sitoutuneita viestimään sote- ja maakuntauudistuksesta, vaikka he tekevät sitä oman työnsä ohella. Lähiviikkoina on taas tiedossa monta kiinnostavaa uutista muun muassa kunnista, kertoo viestintätyöryhmän vpj Esa Halsinaho Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä.

Viestintätyöryhmä kannustaa työryhmiä tuottamaan uutisia siitä valmistelusta, mitä ryhmässä tehdään. Jatkossa Kimpassa-Allihopa -uutisia voi tilata myös RSS-syötteellä (tilaa uutisten RSS-syöte: https://kimpassa-allihopa.fi/feed/)

Varsinais-Suomi haluaa vaikuttaa valtakunnallisiin linjauksiin

Valtakunnallisesta viestinnästä puhutti rakenteilla oleva suomi.fi -palveluportaali. Varsinais-Suomen viestintätyöryhmän jäsenet ovat vankasti sitä mieltä, että valtakunnallisista järjestelmistä huolimatta itsehallinnollinen maakunta tarvitsee oman viestinnän ja brändäyksen, johon kuuluvat maakunnan omat nettisivut. Aihetta käsitellään mm. valtakunnallisessa viestintäryhmässä, jossa Varsinais-Suomea edustaa Turun hyto-viestintäpäällikkö Arto Salo (varajäsen Ålgars-Åkerholm).

Viestintätyöryhmä kokoontuu kuukausittain, ensisijaisesti muutosorganisaation tiloissa Turussa (Ratapihankatu 36, 5. kerros).

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Tämä sivu on saatavilla myös: Ruotsi