Varsinais-Suomen sote- ja maakuntauudistus Kimpassa2019-kiertueella

Varsinais-Suomessa sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu on hyvässä vauhdissa niin uudistuvissa organisaatioissa kuin teemakohtaisissa alatyöryhmissäkin. Esivalmisteluvaihe kestää 1.7.2017 saakka, jolloin väliaikainen maakuntahallinto astuu voimaan. Sote- ja maakuntauudistus koskettaa Varsinais-Suomessa yli 22 000 henkilöä, joista 1300 työskentelee muualla kuin sosiaali- ja terveydenhuollossa.

Toimiva vuorovaikutus ja viestintä ovat olennaisia uudistusten onnistumisen kannalta. Varsinais-Suomessa pyritään laajaan vuorovaikutukseen ja seuraavaksi muutosjohtajat vierailevat maakunnan jokaisessa viidessä seutukunnassa.

  • Haluamme tilaisuuksissa kertoa sote- ja maakuntauudistuksen ajankohtaisista aiheista henkilöstölle ja luottamushenkilöille, jota uudistus koskee. Tarjoamme ihmisille mahdollisuuden keskustella ja kysyä siitä, mikä uudistuksessa askarruttaa, kertoo maakuntauudistuksen muutosjohtaja Laura Leppänen.

Sote-uudistuksen muutosjohtaja Antti Parpo uskoo, että työntekijöitä ja päättäjiä kiinnostaa esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalvelujen valinnanvapaus. Valinnanvapautta koskevat lakiluonnokset julkistettiin ennen joulua.

  • Uudessa maakunnassa asiakas valitsee, missä hän haluaa käydä lääkärissä ja mistä hän saa sosiaalipalvelujen asiakasohjausta. Tämä on iso ja kiinnostava uudistus, joka herättää kysymyksiä, Antti Parpo toteaa.

Kimpassa2019 -kiertueella on muutosjohtajien lisäksi mukana eri seutukuntien edustajia, sote-johtajia, asiantuntijoita sekä henkilöstöryhmien edustajia. Vierailuista kerrotaan eri viestintäkanavissa ja videoita hyödynnetään sisäisessä viestinnässä. Medialle tarjotaan mahdollisuus haastatella asiantuntijoita kiertueen yhteydessä.

 

Sote- ja maakuntauudistuksen Kimpassa2019 -kiertue Varsinais-Suomessa:

17.1. Loimaan seutukunta 

26.1. Turunmaan seutukunta (Parainen)

7.3. Salon seutukunta

8.3. Vakka-Suomen seutukunta (Uusikaupunki)

12.4. Turun seutukunta (huom! muuttunut päivämäärä)

 

Maalis- ja huhtikuun tilaisuuksien tarkat ajat ja paikat tarkentuvat vielä.

 

Lisätietoja:

viestintäpäällikkö Jessica Ålgars-Åkerholm, Varsinais-Suomen liitto, p. 040 7755 781, jessica(a)varsinais-suomi.fi

viestintäpäällikkö Arto Salo, Turun kaupungin hyvinvointitoimiala, p. 0500 783 002, hytoviestinta(a)turku.fi

Tämä sivu on saatavilla myös: Ruotsi