VARSINAIS-SUOMEN LIITON VÄKI TUTUSTUI ELY:N TYÖYMPÄRISTÖÖN

29.5.–2.6. vietettiin toistamiseen yhteisötyöviikkoa. Yhteisötyöviikko on valtionhallinnossa järjestettävä teemaviikko, jonka aikana virkamiehiä kannustetaan työskentelemään mobiilisti itselleen uudessa työympäristössä uusien ihmisten parissa.

Varsinais-Suomen ELYn liikenteen väki lähti kampanjaan mukaan ja haastoi tulevat työkaverinsa Varsinais-Suomen liitosta tutustumaan monitilaympäristössä työskentelyyn. Tutustumispäivää liikenteen tiloissa tarjottiin viidelle henkilölle ja siihen tarttuivat Jessica Ålgars-Åkerholm, Heidi Lusenius, Timo Juvonen, Satu Kottonen ja Erika Mäkeläinen. Liiton väki työskentelee nykyisissä tiloissaan pääasiassa omissa työhuoneissa tai kollegan kanssa jaetussa huoneessa. Monitilaympäristössä työskentely olikin kaikille melko uusi kokemus.

Millainen fiilis monitilaympäristössä työskentelystä tuli?

  • Tilat ovat modernit ja tukevat hyvin yhteisöllisyyttä ja tiimikeskusteluja. Tilat olivat myös todella mukavat ja monipuoliset – ja myös yllättävän hiljaiset.

Mikä tiloissa on parasta?

  • Parasta on se, että työskentelytilan voi valita työtehtävän mukaan. Ja kun maakuntaviraston valmistelu on käynnissä, on hyvä, että tällaista tutustumista on jo ennen yhteiseen organisaatioon siirtymistä.

Varsinais-Suomen liiton väki kiitteli myös ELYn liikennevastuualueen mukavaa ja rentoa ilmapiiriä.

  • Tänne oli helppo tulla ja omien töiden tekeminen liikenteen tiloissa tuntui luontevalta. Varmasti rennolla ilmapiirillä oli oma vaikutuksena asiaan.

Päivän idea oli tehdä omia töitä uudessa ympäristössä sekä tutustua paremmin jo ennakkoon tuleviin työkavereihin. Päivän aluksi tutustuttiin liikenteen tiloihin ja tilojen pelisääntöihin. Yhdessä käytiin lounaalla ja kahvilla. Muutoin jokainen sai valita itse työpisteensä ja tehdä siinä omia töitään päivän ajan. Lounaalla keskusteltiin vilkkaasti maakuntauudistuksesta ja myös tilojen vaikutuksesta työilmapiiriin ja yhteisöllisyyteen. Monitilaratkaisu koettiinkin juuri yhteisöllisyyttä edistävänä työympäristönä. Hyvänä pidettiin viihtyisien tiimitilojen ohella myös hiljaisen tilan antamaa mahdollisuutta keskittyä rauhassa omiin töihin.

Kokemukset yhteisötyöviikkoon osallistumisesta olivat positiiviset molemmin puolin, joten varmasti kampanjaan osallistutaan toistekin.

Teksti ja kuva: Jenni Selänne, Varsinais-Suomen ELY-keskus

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös