Varsinais-Suomen hyvinvointikertomus 2018 valmistunut – vaikuta sisältöön 18.6. mennessä

Varsinais-Suomen alueellinen hyvinvointikertomus 2018 on valmistunut. Hyvinvointikertomuksessa kuvataan maakunnan väestön hyvinvoinnin tilaa, hyvinvointipuutteita ja toimintaympäristön muutosta, jolla on vaikutusta väestön hyvinvoinnin kehittymiseen.

Alueellinen hyvinvointikertomus pohjautuu pitkälti maakunnan keskiarvoihin ja niiden vertailuun kansalliseen keskiarvoon ja Pirkanmaan maakuntaan, joka on Varsinais-Suomen näkökulmasta lähin verrokkimaakunta. Maakunta koostuu 27 kunnasta, joiden väestön hyvinvoinnin tila ja niihin liittyvät puutteet vaihtelevat suuresti.

  • On olennaista, että muodostamme jaetun tilannekuvan ja sitä kautta ymmärryksen maakunnan nykytilasta. Yhteinen ymmärrys on oltava pohjalla, jotta pystymme keskustelemaan tavoitteista ja myös sitoudumme niihin, hyvinvointikertomustyötä vetävä Karoliina Luukkainen muutosorganisaatiosta kertoo.

Lausuntokierroksen tarkoituksena on kerätä alueen toimijoiden asiantuntemus ja kokemustieto täydentämään hyvinvointikertomuksen tietopohjaa.

  • Toivomme aktiivisuutta alueen toimijoilta – vain kattavan asiantuntemuksen kautta saamme oikean kuvan maakunnastamme ja ymmärrämme riittävän syvällisesti asukkaiden tarpeita, Luukkainen vetoaa.

Lausunnon voivat jättää alueen toimijat ja organisaatiot (mm. järjestöt, yhdistykset, yritykset jne.) ohjeen mukaisessa muodossa 18.6. klo 16.00 mennessä. Lausuntopyyntö on lähetetty kuntien hyte-koordinaattoreiden kautta kaikille alueen kunnille.

Varsinais-Suomen alueellinen hyvinvointikertomus liitteineen sekä lausuntopyyntö/ohjeistus lausumiseen löytyvät oikeassa palstassa olevista linkeistä.