Valtakunnallisten palvelukeskusten selvittäjät vierailivat Turussa

Valtakunnalliset palvelukeskusselvittäjät Mikko Salmenoja (talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus) ja Olavi Hiekka (toimitila- ja kiinteistöhallinnon palvelukeskus) vierailivat Turussa 24.1. kertomassa valtakunnallisten palvelukeskusten valmistelusta. Asiakkuuspäällikkö Mika Vahala esitteli ICT-palvelukeskuksen valmistelua.

Sote- ja maakuntauudistuksen osana maakuntien omistukseen ja ohjaukseen perustetaan yhteisiä valtakunnallisia palvelukeskuksia, joihin kootaan palveluiden järjestämisen ja tuottamisen tarvitsemia tukipalveluja. Keskustelutilaisuudessa kuultiin tuoreet linjaukset palvelukeskusvalmistelusta ja pohdittiin rajapintoja palvelukeskusten, maakuntien ja kuntien välillä. Myös valtakunnallisen ja alueellisen valmistelun tehtävistä ja aikataulutuksesta saatiin lisätietoa.

  • Palvelukeskukset siirtyvät maakuntien omistukseen viimeistään 1.1.2019 alkaen. Henkilöstö ei siirry fyysisesti palvelukeskuksiin, vaan sovelletaan hajautettua mallia, jossa henkilöstön sijainnilla ei ole ratkaisevaa merkitystä, totesi johtaja Mikko Salmenoja KEHA-keskuksesta.

Palvelukeskusten valmistelu jatkuu kevään aikana erilaisin kartoituksen koskien mm. toimitila-, ICT- ja taloushallinnon sopimuksia ja järjestelmiä.

Valmista tulee vaiheittain, kriittisten palveluiden pitää toimia jo 2019 alussa, mutta kokonaisuudessaan muutos kestää useita vuosia.

Lisätietoja:

Laura Leppänen, Varsinais-Suomen liitto laura.leppanen(a)varsinais-suomi.fi, p. 040 767 4364

Antti Parpo, Turun kaupunki, antti.parpo(a)turku.fi, p. 040 642 8682

 

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös