Turku ja Lieto saivat kunniamaininnan Suomen perheliikuntamyönteisin kunta -kilpailussa

Turun puolesta kunniakirjan vastaanottivat liikuntapalvelupäällikkö Minna Lainio-Peltola (oik.) ja alle kouluikäisten liikuntapalveluvastaava Hanna Vainio (2. oik.)Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksesta.

- Turun pitkäaikainen työ lapsiperheiden liikunnan edistämiseksi toi kunniamaininnan. Teemme kiinteää yhteistyötä perheliikunnan edistämiseksi yhteistyökumppaniemme kanssa. Perheliikuntaan kannustaminen käynnistyy jo neuvoloissa, joissa ohjataan vähän liikkuvia lapsiperheitä liikunnan pariin. Varhaiskasvatuksen yksiköt ovat aktiivisesti mukana Ilo kasvaa liikkuen -ohjelmassa ja järjestävät liikunnallisia vanhempainiltoja ja -juhlia, liikuntapalvelupäällikkö Minna Lainio-Peltola kertoo.

Liikuntapalvelukeskus tuottaa varhaiskasvatuksen yksiköille perheliikuntapostin kerran kuukaudessa. Tiedote kannustaa lapsiperheitä käyttämään kaupungin kattavia liikuntapalveluja.

– Turku kannustaa monin tavoin lapsiperheitä omaehtoiseen liikkumiseen. Turussa on runsaasti lapsiperheille sopivia ulkoliikuntapaikkoja, lähiliikuntapuistoja ja leikkipuistoja. Teemme myös aktiivisesti yhteistyötä järjestöjen kanssa. Yhteinen perheliikuntatuotteemme on jo toistakymmentä vuotta ollut sunnuntaisin eri puolilla Turkua järjestettävä Lasten liikunnan ihmemaa. Se tarjoaa maksutonta liikkumisen iloa 1–12-vuotiaille ja heidän vanhemmilleen, Hanna Vainio sanoo.

Lieto järjestää monipuolista liikuntaa ja osallistaa kuntalaisia

Liedon kunnassa peruskorjataan järjestelmällisesti varhaiskasvatusyksiköiden ja koulujen pihoja liikuntamyönteiseksi. Jokaisessa koulussa on yhdistyksen järjestämää maksutonta liikuntaa lapsille. Lisäksi kaikki Liedon koulut ovat Liikkuvia Kouluja ja niissä järjestetään paljon liikuntatapahtumia.

Vipinää varpaisiin-hankkeen myötä jokaiseen yksikköön on tehty liikuntasuunnitelma. Liedossa kuullaan kuntalaisia liikunnan edistämisessä, lähiliikuntasuunnitelmassa on kuultu lapsia, koululaisia ja nuoria. Liedossa toimii monialainen ja -ammatillinen Liikkuva Lieto -työryhmä, jonka tehtävänä on edistää lapsiperheiden liikuntaa. Kuntaan myös rakennetaan uusia liikuntapaikkoja vuosittain suunnitelmallisesti..

Liedon kunnan palkinnon vastaanottivat sivistystoimen toimialajohtaja Laila Mäkelä (2.vas.) sekä liikuntasihteeri Helinä Nuutinen (vas.).

- Olemme erittäin ilahtuneita palkinnosta. Meillä on selkeät jatkotavoitteet ja matalat kynnykset. Meillä voi harrastaa mitä vain: liitokiekosta zumbaan, maastopyöräilystä päivätansseihin. Liikuntaa löytyy koko perheelle. Liikkuva Lieto kiittää ja kumartaa, tämä palkinto antaa meille lisäpotkua jatkaa ja laittaa uusia unelmia matkaan, Laila Mäkelä kiittelee.

Sosiaali- ja terveysministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämän Suomen perheliikuntamyönteisin kunta -kilpailun Varsinais-Suomen alueelliset kunniakirjat jaettiin 27.11. hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluetilaisuudessa Turussa. Alueellisten palkintojen kriteereinä ovat olleet mm. perheiden omatoimisen liikunnan edistäminen sekä erilaisten perheiden liikkumisen monipuolinen tukeminen. Myös ohjatun toiminnan maksuttomuus ja saavutettavuus on ollut yksi kriteereistä.