Muutosjohto tapasi henkilöstöä ja päättäjiä Vakka-Suomessa ja Loimaalla

Muutosjohto jatkoi tällä viikolla seutukierrostaan Vakka-Suomeen ja Loimaan seudulle. Sote- ja maakuntauudistuksen suuri ja monitahoinen kokonaisuus herätti paljon kysymyksiä myös Uudessakaupungissa ja Loimaalla, joissa juteltiin kahvikupin äärellä infotilaisuuden jälkeen. Tilaisuuksissa keskusteltiin mm. maakuntavaaleista, sote-palveluista ja yhtiömaailmasta sekä henkilöstön valmistautumisesta uudistukseen.

Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Laura Leppänen esitteli alkuun 56 hengen vahvuiseksi kasvaneen Kimpassa-Allihopa-muutosorganisaation kokoonpanoa ja kuulumisia:

  • Valmisteluun on huhtikuun alussa saatu tarpeellisia vahvistuksia ja Varsinais-Suomessa onkin koko kevään ajan otettu kiriä suhteessa muihin maakuntiin, Leppänen kertoi.

Monimuotoisen maakunnan luomiseen tarvitaan ennen kaikkea osaavia tekijöitä ja Leppänen kiittikin myös kuntia siitä, että he ovat luovuttaneet henkilökuntaa valmistelutyöhön:

  • Maakuntauudistus koskettaa useita eri organisaatioita ja valmisteluun tarvitaan asiantuntevaa henkilöstöä kaikista niistä, jotta voimme nähdä tulevan maakunnan kokonaisuuden. Tämä ei olisi mahdollista ilman hyvää yhteistyötä kuntien kanssa, Leppänen kiitteli.

Leppänen esitteli tilaisuudessa myös tämän hetken karkean luonnoksen tulevan maakunnan konsernirakenteesta.

Vahvat peruspalvelut eturintamaan

Sote-muutosjohtaja Antti Parpo vahvisti uudistuksen virkamiesvalmistelujen jatkuvan hyvissä merkeissä, pragmaattisella otteella lakeja odotellessa:

  • Sote-keskuksista halutaan aidosti palvelukeskuksia, joissa vahvat peruspalvelut ovat eturintamassa, Tärkeintä on rakentaa kilpailukykyistä julkista mallia, jotta olemme varteen otettava peluri tulevilla sote-markkinoilla, Parpo sanoi.

Kevään aikana sosiaali- ja terveyspalveuista on tarkoitus luokitella palveluita ja määrittää tulevaa palveluverkostoa. Palveluntuottajien roolijako ja asemointi toisiinsa nähden on lähikuukausien haasteena.

  • Liikelaitosten yhtiöittäminen on tällä hetkellä vahva vaihtoehto palvelujen järjestämisen suhteen, sillä laki ei salli maakunnan liikelaitoksen tuottavan palveluita asiakassetelillä. Tämä on myös tulevien ICT-järjestelmien kannalta järkevää, Parpo selitti.
  • Tällä hetkellä mietitään rakenteiden, prosessien ja vastuiden jakaantumista eli sitä, mikä on liikelaitoksen eli järjestäjän asema suhteessa muihin palveluntarjoajiin, Parpo sanoi.

Maakuntaan perustetaan myös liikelaitoksen oma palveluohjauksen yksikkö ja palveluohjaus tuleekin olemaan uusi keskeinen palvelukenttä.

”Robotit ja tekoäly tulevat, mutta eivät ole täällä vielä 2020”

Henkilöstöpäällikkö Laura Saurama ymmärsi henkilökunnan tarvetta tietää omaan arkensa sujumiseen vaikuttavista muutoksista ja kannusti kärsivällisyyteen epävarmassa toimintaympäristössä:

  • Henkilöstösiirtojen valmistelua voidaan aloittaa elokuussa väliaikaishallinnon aloittaessa työtään. Tietoja omasta esimiehestä ja työpisteestä joutuu kuitenkin odottamaan pitkälle vuoteen 2019, Saurama kertoi.

Digitalisaatio kolkuttelee jo oven takana. Kenenkään ei odoteta muuttuvan yhdessä yössä diginatiiviksi, toisaalta siinä missä asiakastakin kannustetaan sähköisten palvelujen ääreen, myös henkilökunnan on sopeuduttava tuleviin muutoksiin. Toimintaympäristön muutos tulee viemään aikaa:

  • Teemme parhaillaan Suomen historian tähän mennessä suurinta henkilöstömuutosta. On selvää, että tämä vaatii aivan valtavasti meiltä kaikilta. Kunnioitetaan toisten rajoja ja annetaan jokaiselle aikaa ja tilaa tottua muutokseen omassa tahdissaan, Saurama sanoi.

Robotiikka ja tekoäly avaavat paljon uusia mahdollisuuksia sosiaali- ja terveydenhuollossa ja luovat uusia osaamisen alueita. Varsinais-Suomen etuna ovat vahvat korkeakoulut. Toimintojen automatisoitumisesta ei kannata Sauraman mukaan kuitenkaan kantaa huolta:

  • Robotit ja tekoäly tulevat, mutta eivät ole täällä vielä vuonna 2020. Teitä siis tarvitaan vielä silloinkin!, Saurama vakuutti.
  • Meillä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä tästä uudistuksesta todella hyvä, kun laitamme tossut samaan suuntaan ja aivot yhteen, hän jatkoi.

Uudistukseen ja muutokseen liittyy hänen mukaansa aivovuodon mahdollisuus, mikäli yritykset alkavat houkutella julkisen puolen työntekijöitä palkkalistoilleen.

  • Uudistuksen haasteina ovat osaamisen säilyttäminen ja tiedon kulun varmistaminen. Kunnilla on paljon erittäin osaavaa henkilökuntaa. Tarvitsemme niitä, jotka tuntevat järjestelmän ja osaavat toimia siinä.

Kimpassa-Allihopa-seutukierroksen viimeinen etappi on Salossa 8.5. klo 15 – 16.30.