Ministeri Saarikko: Varsinais-Suomi, nyt vauhtia valmisteluun!

Perhe- ja peruspalveuministeri Annika Saarikko vieraili 16.10. Turussa ja Varsinais-Suomessa. Saarikko kertoi sote- ja maakuntauudistuksesta maakunnan virkamiesjohdolle ja luottamushenkilöille ja kuunteli herkällä korvalla, missä valmistelussa mennään meidän maakunnassa. Saarikko avasi myös medialle ministerin näkemyksiä Varsinais-Suomen valmistelutilanteesta.

Annika Saarikon selkeä viesti on, että Varsinais-Suomi on muuta maata jäljessä uudistuksen valmistelussa. Ministeri toi esille huolen kansalaisten palvelujen vaarantumisesta, ellei uudistuksen valmistelua saada täysipainoisesti eteenpäin.

Valtio on osoittanut uudistuksen täysipäiväiseen valmisteluun rahoituksen. Rahoitusta ei kerätä kunnista.

  • Turun on keskuskaupunkina otettava isompi vastuu valmistelussa eikä se saa jarruttaa sitä, Saarikko totesi Turussa.
  • Varsinkin henkilöstösiirrot ja ICT-järjestelmien kehittäminen ovat valtava työ, joiden valmistelua ei voi enää lykätä.

Tutustui lapsiperheiden ja ikäihmisten palveluhankkeisiin

Ministeri Saarikko tutustui vierailunsa aikana myös lapsiperheiden palveluja kehittävään LAPE-kärkihankkeeseen sekä ikäihmisten vastaavia palveluja jalostavaan I & O -kärkihankkeeseen, Raisiossa sekä Kaarinassa. Ministeri kehui konkreettista työtä, jota näissä hankkeissa tehdään.

  • Tämä on maakuntauudistuksen tärkeintä työtä: haetaan kunnista parhaita käytäntöjä ja jalostetaan niitä koko maakunnan käyttöön, Annika Saarikko kehui.