Millainen verkkosivusto Varsinais-Suomen maakuntaan tulee?

Varsinais-Suomen verkkosivuston tärkeimpänä tavoitteena on olla asiakaslähtöinen ja koota yhteen maakunnan palvelut houkuttelevasti, helppokäyttöisesti ja hyödyllisesti. Verkkosivustolle rakennetaan tärkeimmät integraatiot mm. palvelutietovarantoon (PTV), yhteystietohakemistoon, maakunnan sähköisiin palveluihin sekä sosiaaliseen mediaan. Sivustolla huomioidaan mobiilikäyttö, saavutettavuus ja tietosuoja. Sivusto toteutetaan suomeksi ja ruotsiksi, sekä tiivistelmä englanniksi. Sivuston toiminnot ja sisällöt rakennetaan ja julkaistaan vaiheittain, ketterästi kehittäen. Käyttäjät eli asiakkaat otetaan suunnitteluun mukaan.

Verkkosivustoa suunnitellaan parhaillaan maakuntien välisenä yhteistyönä Makufi-hankkeessa, jossa kärkimaakuntia ovat Varsinais-Suomen lisäksi Uusimaa, Keski-Suomi, Pirkanmaa ja Pohjois-Karjala. Kaikki 18 maakuntaa voivat ottaa käyttöönsä verkkosivustopohjan ja kehittää sitä oman maakuntansa näköiseksi ja tarpeita vastaavaksi.

Tähän viikon kysymykseen vastauksen ovat laatineet verkkoviestinnän asiantuntijat Maria Nykyri ja Katja Heinämäki. Jos sinulla on kysymyksiä liittyen Varsinais-Suomen sote- ja maakuntauudistukseen, voit lähettää niitä yksityisviestinä Facebook-sivujemme kautta.

Tämä sivu on saatavilla myös: Ruotsi