Lupa auttaa! -hanke kokosi lapsiperheasiaa kansien väliin

Lapsi- ja perhepalvelut N-Y-T -julkaisuun on koottu Lupa auttaa! -hankkeen työn tuloksia varsinaissuomalaisten perheiden arjen avuksi. Kaikkiin Varsinais-Suomen lapsiperheisiin jaettu lehti löytyy myös sähköisenä versiona verkosta.

Lupa auttaa! on osa valtakunnallista lapsi- ja perhepalveluiden LAPE-muutosohjelmaa, joka on yksi hallituksen kärkihankkeista. Hanke tukee varsinaissuomalaisia kuntia lapsiperheille suunnattujen palveluiden käynnistämisessä. Tavoitteena on joustavat ja lähellä kotia, päiväkotia tai koulua sijaitsevat palvelut ja matalan kynnyksen yhteydenotto. Mukana käytännönläheisissä parannustalkoissa ja rivakassa uuden kehittämisessä on ollut satoja perhepalvelujen ammattilaisia, kokemusasiasiantuntijoita, asiakkaita, potilaita, vanhempia, nuoria ja lapsia.

Lapsi- ja perhepalvelut N-Y-T -lehdessä kerrotaan mm. miten lapsiperheiden sosiaali- ja terveyspalveluita kootaan yhteen perhekeskuksen alle, miten toimii lapsiperheille suunnattu matalan kynnyksen sähköinen palvelukanava Pyydä apua! -nappi, sekä käytännön perhetyön esimerkeistä Sauvossa ja Raisiossa.

Tiesitkö muuten, että neuvolaan pääsee pian myös chatilla, tai että apua löytyy myös eron hetkellä? Kohta tiedät, klikkaa tästä suoraan Lapsi- ja perhepalvelut N-Y-T -lehden sähköiseen versioon.

Lupa auttaa! -hanke