lapsiperhe

Lupa auttaa! -hanke etsii kehittämisagentteja

Pitäisikö lapsiperheiden palveluihin päästä kuin nappia painamalla? Pitäisikö lastenlääkärien jalkautua kouluille ja päiväkoteihin norsunluutorneistaan läheteviidakkojen takaa? Olisiko hyvä pystyä lainaamaan kirjastosta apua kotiin? Jos vastasit kyllä, saatat olla tuleva perhepalveluiden agentti!

Varsinais-Suomen lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma on käynnistynyt. Lupa auttaa! -hankkeessa palveluita uudistetaan niin, että perheet saavat apua, kun sitä tarvitsevat ja ammattilaisilla on lupa auttaa. Jo nyt hankkeen myötä lastenlääkärit ovat käytettävissä osassa maakunnan kuntia lähellä lapsia ja perheitä. Pian aukeaa netissä maakunnan yhteinen Pyydä apua -nappi, jota kautta perheet voivat helposti kysyä neuvoa avun saamisesta.

Muutos tehdään kehittämisagenttien avulla

Lupa auttaa! -hanke hakee muutosvoimaisia ja lapsiperhepalveluiden kehittämisestä innostuneita agentteja mukaan muutostyöhön. Ensivaiheessa he ovat palkattuja ammattilaisia, mutta jatkossa myös lapset, nuoret ja perheet pääsevät salaisina agentteina mukaan palveluidensa uudistamiseen.

Mukana hankkeessa ovat kaikki maakunnan 27 kuntaa, tiiviissä yhteistyössä sairaanhoitopiirin, järjestöjen ja yritysten kanssa. Uudistamisen tavoitteena on siirtyä hajanaisista palveluista yhteen sovitettuihin palveluihin, joissa lapsi, nuori, isä tai äiti sekä perhe kokonaisuutena saavat sopivan tuen oikeaan aikaan.

Uudistustyö kohdistuu laajasti perheiden palveluihin: matalan kynnyksen palveluihin, tukeen varhaiskasvatuksessa ja koulussa, erityispalveluihin sekä lasten oikeuksia edistävän toimintakulttuurin levittämiseen.

Lisätietoja: muutosagentti Mikko Hulkkonen, mikko.hulkkonen(a)raisio.fi, p. 044 797 1411

 

Mikä on Lupa auttaa -hanke? Muutosagentti Mikko Hulkkonen valottaa asiaa videolla:

 

Sinua saattaa kiinnostaa:

LAPE-hankkeessa avoinna olevat tehtävät:

Kuntarekry.fi

Lue lisää:
valtakunnallinen LAPE-muutosohjelma
hankesuunnitelma