Kunnat, muistakaa vastata kiinteistöjä koskevaan kyselyyn

Kiinteistö- ja tukipalvelutyöryhmä käsitteli kokouksessaan 30.11 Maakuntien Tilakeskuksen toteuttaman kiinteistökyselyn vastaustilannetta ja se oli Varsinais-Suomen osalta huolestuttava.

  • Tiedot niistä kiinteistöistä, joita kunnat tulevat vuokraamaan maakunnalle, puuttuivat kokonaan 17 kunnalta. Tiedot olivat puutteellisia melkein kaikilla tietoja tallentaneillakin kunnilla, kertoo työryhmän puheenjohtaja Jyrki Lappi.

Lähes kaikilta kunnilta puuttuivat vastauksissa rakennusten pohjapiirrokset ja asemapiirrokset tallennettuina järjestelmään. Lisäksi tulevan vuokranmäärityksen kannalta on tärkeää tallettaa järjestelmään myös rakennuksiin toteutettujen merkittävien korjausten tiedot, Lappi muistuttaa.

Tiedon puute voi aiheuttaa merkittävän virheen vuokranmäärityksessä

Kuntia kannustetaan tallentamaan tiedot 14.12.2017 mennessä, joka on tallennuksen takaraja. Näiden tietojen perusteella tullaan määrittämään kunnan maakunnalta saama vuokra kustakin kiinteistöstä.

Kunnan kannalta oleellisten tietojen puuttuminen voi aiheuttaa todella suuren merkittävän virheen vuokranmäärityksessä. Viime kädessä vastuu tietojen oikeellisuudesta on kunnilla.

Tämä sivu on saatavilla myös: Ruotsi