#Kimpassa2021: Uudistuksen ajankohta muuttui, valmistelutyö jatkuu

Pääministeri Juha Sipilä antoi 27. kesäkuuta eduskunnalle ilmoituksen sote- ja maakuntauudistuksen aikataulun siirtymisestä vuodella eteenpäin. Uudet maakunnat aloittaisivat toimintansa 1.1.2021, jolloin myös palvelujen järjestäminen siirtyy niiden vastuulle. Varsinais-Suomen muutosorganisaatiossa valmistelutyö jatkuu entiseen tapaan ja viestinnän tunnukset mukautetaan uuteen aikatauluun.

Uuden aikataulun mukaan sote- ja maakuntauudistuksen lait tulisivat voimaan loppuvuodesta 2018 ja maakuntien väliaikaishallinnot aloittaisivat toimintansa vuoden 2019 alusta. Ensimmäiset maakuntavaalit pyritään pitämään toukokuussa 2019, vähintään puoli vuotta lakien voimaantulon jälkeen ja maakuntavaltuustot aloittaisivat tehtävässään elokuussa 2019.

Myös Kimpassa-Allihopa-muutosviestinnässä käytettäviä tunnuksia muokataan uutta aikataulua vastaaviksi. Varsinais-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun aihetunniste sosiaalisessa mediassa on jatkossa #Kimpassa2021 tai #Allihopa2021. Twitterissä käyttäjänimemme on muutettu muotoon @Kimpassa2021.

Päivitämme parhaillaan verkkosivujamme uusien aikataulutietojen osalta, jotta sivuiltamme löytyy jatkossakin luotettavaa ja oikea-aikaista tietoa uudistuksen etenemisestä. Päivitetyn valmisteluaikajanan löydät verkkosivuiltamme kohdasta Aikataulu. Valtakunnallista valmistelua voit seurata alueuudistus.fi-sivustolta sekä omamaakunta.fi-sivustolta.

 

Tämä sivu on saatavilla myös: Ruotsi