Kimpassa-Allihopa -väki jalkautuu keväällä maakunnan viidelle seudulle

Vuorovaikutusta, viestintää ja kohtaamisia. Niitä on luvassa tänä keväänä, kun Varsinais-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen johto vierailee Varsinais-Suomen viidellä seudulla.

- Muutosviestintä on ihmisten tapaamista, kysymyksiin vastaamista, kuuntelua ja avointa viestintää siitä, mitä juuri nyt tehdään ja miksi. Myös digimaailmassa ihmisten kasvokkain kohtaaminen on tärkeää ja siksi teemme tämän Varsinais-Suomen seutukierroksen, jo toisen kerran uudistuksen valmistelun aikana, kertoo viestintäpäällikkö Jessica Ålgars-Åkerholm.

Hänen lisäksi kiertueella ovat mukana muutosjohtajat Laura Leppänen (maakuntauudistus) ja Antti Parpo (sote-uudistus) sekä henkilöstöpäällikkö Laura Saurama. Kutsut on lähetetty ensisijaisesti kuntien ja muiden henkilöstöä luovuttavien organisaatioiden henkilöstölle ja luottamushenkilöille. Joka seudulla järjestetään myös mediatilaisuus ennen tilaisuuden alkua.

Vuorovaikutusta viestiseinän kautta ja kasvokkain

Tilaisuudet noudattavat samaa konseptia: napakka yhteinen seminaari henkilöstölle ja luottamushenkilöille järjestetään joka seudulla klo 15 - 16.30, paitsi Turun seudulla jossa tapaaminen on jo klo 13.30 - 15. Muutosjohtajat Parpo ja Leppänen kertovat uudistuksen ajankohtaisista aiheista ja henkilöstöpäällikkö Laura Saurama kertoo siitä, mikä on henkilökunnan näkökulmasta ajankohtaista.

Vuorovaikutusta tarjotaan Turussa ja Salossa viestiseinän kautta - ihmiset voivat kysyä ja kommentoida livenä paikan päällä ja kommentit heijastuvat viestiseinälle. Moderaattorina toimii TE-toimiston Tatu Virta. Pienemmillä seuduilla eli Turunmaalla, Loimaalla ja Uudessakaupungissa ihmiset voivat keskustella muutosjohdon kanssa heti tilaisuuden jälkeen, kahvikupin äärellä.

  • Tilaisuudet järjestetään hienossa yhteistyössä muun muassa seutujen viestijöiden ja kuntien edustajien kanssa, Laura Leppänen kiittää ja muistuttaa, että ihmiset ovat tietysti vapaita menemään myös muiden seutujen tilaisuuksiin, jos se sopii heille käytännössä paremmin.

Kimpassa-Allihopa seutuvierailut 2018:

  • 10.4. Turun seutu (Turun messukeskus) klo 13.30- 15
  • 12.4. Turunmaa (Kemiönsaari, Villa Lande) klo 15 - 16.30
  • 24.4. Vakka-Suomi (Uusikaupunki, kulttuurikeskus Cruselli) klo 15 - 16.30
  • 25.4. Loimaan seutu (Loimaa, Novida) klo 15 - 16.30
  • 8.5. Salon seutu (Salon kansalaisopisto) klo 15 - 16.30

Tämä sivu on saatavilla myös: Ruotsi