Kimpassa-Allihopa-toimiston avoimet ovet houkutteli paikalle satakunta kiinnostunutta

Varsinais-Suomen muutosorganisaatio Kimpassa-Allihopa järjesti avoimien ovien iltapäivän Ratapihankadulla maanantaina 1.10. sidosryhmilleen ja kaikille valmistelutyöstä kiinnostuneille. Maanantaina vietettiin myös kansalaisvaikuttamisen ja Miina Sillanpään päivää. Paikalle saapui kaikkiaan satakunta kiinnostunutta ja kahden tunnin ajan toimiston kahvilaksi sisustetun aulatilan täyttikin iloinen puheensorina.

Varsinais-Suomen sote-muutosjohtaja Antti Parpo lausui tervetuliaissanat ja kertoi vierailijoille uusimmat käänteet sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa.

  • Tulevat kuukaudet näyttävät, mihin suuntaan sote- ja maakuntauudistusta viedään. Me teemme tätä työtä niin kauan kuin käsky käy.

Tieto tilaisuudesta oli tavoittanut erityisesti järjestöt, joiden kanssa muutosorganisaatio on ollut hyvässä yhteistyössä koko valmistelun ajan. Kolmannen sektorin edustajien lisäksi paikalle löysi joukko eläkeläisiä ja muita alueen asukkaita. Avoimilla ovilla tavoiteltiinkin mahdollisimman laajaa yleisöä ja sen tavoitteen oli tuoda valmistelua lähemmäs ihmisiä:

  • Sote- ja maakuntauudistus on laaja kokonaisuus, johon liittyy paljon avoimia kysymyksiä. Halusimme tarjota sidosryhmillemme ja kansalaisille matalan kynnyksen mahdollisuuden tulla esittämään heitä askarruttavia kysymyksiä suoraan valmistelijoilta ja muutosjohtajilta, kertoi tiedottaja Katri Puhakainen.

Paikalle saapuneiden kesken jaettiin kierrätysmuovipulloista tehtyjä Kimpassa-Allihopa-kauppakasseja ja kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvottiin keltainen Fjällräven-reppu. Vierailijat saivat myös osallistua leikkimieliseen maakuntatietouskyselyyn, jossa sai arvuutella mm. Varsinais-Suomen kuntien määrää sekä virkakieleen ujuttautuneiden 'maku' ja 'hyte' lyhenteiden merkitystä.

Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Laura Leppänen iloitsi tilaisuudessa vallineesta lämpimästä tunnelmasta:

  • Hieno tunnelma! Syntyi paljon hyviä keskusteluja ja tapaamisia. Ilo nähdä, että näin moni halusi tulla vierailemaan meillä ja että varsinaissuomalainen yhteistyö on voimissaan!

Tilaisuudessa haluttiin myös korostaa jo tehtyä työtä ja sen hyötyjä alueellisen yhteistyön näkökulmasta. Avoimet ovet kiinnosti myös paikallista mediaa ja "Kimpassa-Allihopa-kahvilan" pöydissä selailtiin ahkerasti muutosorganisaation uunituoretta viestintäpakettia, jossa avataan ytimekkäässä muodossa Varsinais-Suomessa tehdyn valmistelutyön tuloksia.

Järjestäjänäkökulmasta avoimet ovet oli menestys: tilaisuuden ennakoitu kävijämäärä ylittyi reilusti ja palautteen perusteella  samankaltaisia tapahtumia toivotaan järjestettävän enemmänkin, mikäli sote- ja maakuntauudistusjuna  nytkähtää eduskunnassa eteenpäin loppuvuodesta 2018.

  • Tilaisuuden tavoitteena ei ollut kertoa vaan kuunnella - mielestäni tämä tavoite täyttyi jopa odotuksia paremmin. Kiitos kuuluu tietysti kaikille paikalle saapuneille, jotka halusivat tavata ja keskustella avoimuuden ja vuorovaikutuksen hengessä, Puhakainen summaa päivän tunnelmia.

Muutosorganisaatio kokoaa saamansa palautteet yhteen ja ne huomioidaan valmistelussa.

Kiitos kaikille vierailijoille, ensi kertaan! Kunnes taas tapaamme, voitte seurata valmistelun edistymistä Varsinais-Suomessa sosiaalisen median kanavissamme FacebookissaTwitterissäYoutubessa ja LinkedInissä.