Kimpassa-Allihopa rankattiin uudistuksen some-viestinnässä Suomen ykköseksi!

Varsinais-Suomi on sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa Suomen ykkönen - ainakin sosiaalisessa mediassa! Viestintä, jota tehdään brändillä Kimpassa-Allihopa, on juuri rankattu maan parhaaksi ja muita maakuntia kehotetaan ottamaan siitä mallia.

Some-yritys Underhood antaa yli 7000 brändille päivittäin arvosanoja sosiaalisessa mediassa pärjäämisestä. Underhood on vertaillut maakuntien sote-uudistusta koskevaa some-viestintää ja listannut ne paremmuusjärjestykseen. Päivittyvällä listalla komeilee ylivoimaisena ykkösenä Varsinais-Suomen Kimpassa-Allihopa.

  • Olemme tästä tunnustuksesta erittäin iloisia ja yritämme jatkaa viestimistä sosiaalisessa mediassa avoimesti, raikkaasti ja vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa. Tuomme viestinnässä esille Varsinais-Suomen näkökulman ja alueen omat ihmiset, tärkeitä ovat myös kaksikielisyys ja visuaalisuus, kertoo Kimpassa-Allihopa -muutosorganisaation viestintäpäällikkö Jessica Ålgars-Åkerholm.

Underhood analysoi vuorovaikutusta, yleisön ja brändin käyttämää kieltä ja esimerkiksi ahkeruutta, eli päivitystiheyttä, ja antaa näistä kaikista arvosanoja. Pisteet suhteutetaan yleisön kokoon. Kimpassa-Allihopa sai huikeat 5,6 pistettä, kun Underhoodin listoilla brändien keskiarvopisteet ovat 3,6.

Kommentteja Kimpassa-Allihopa -someviestinnästä - mikä on hyvää?

Tieteeseen erikoistunut tiedottaja Mari Kivinieimi, ponttiperille.com, kommentoi blogissaan:

”Suhteessa yleisönsä kokoon (noin tuhat FB-seuraajaa) Kimpassa saa erinomaisesti reaktioita. Päivitykset ovat kiinnostavia ja kommentteihin vastataan. Tässä on viime aikojen suosituin postaus. Siinä kerrotaan uudesta henkilöstölle tarkoitetusta nettisivustosta. Mainio esimerkki siitä, että postauksen ei tarvitse olla hehkuttavan brändäävä vaan yleisölleen hyödyllinen.

Katselin Kimpassa-tilin suosituimpia somepostauksia, ja ne ovat kautta linjan laadukkaita ja kivoja. Henkilökuvia on paljon ja niissä katsotaan kunnolla kameraan. Meitä kiinnostaa ihmisten kasvot, niin se vain on.

Postauksissa on huomattu tilaisuus ja tartuttu siihen: ”Meillä on Facebookissa nyt 1000 seuraajaa ja tässä on sen kunniaksi kysely”. Varsinaissuomalaiset maakuntavalmistelijat ovat kiinnostuneita yleisöstä, ja se näkyy. Viestijäkollegoille Varsinais-Suomessa: lähetän teille ihailevia terveisiä!”

Kimpassa-Allihopa kiittää! Seuraa siis meitä sosiaalisessa mediassa:

https://www.facebook.com/kimpassaallihopa/

Twitter: @kimpassa2020

Youtube: Kimpassa Allihopa

Lisätietoja:

viestintäpäällikkö Jessica Ålgars-Åkerholm, p. 040 7755781, jessica(a)varsinais-suomi.fi

Tämä sivu on saatavilla myös: Ruotsi