Ihmiset luovat muutoksen – Katri Rosenberg mahdollistaa muutosorganisaation sujuvan arjen

Nimi

Katri Rosenberg

Mitä työtä teet muutosorganisaatiossa?

Toimin johdon assistenttina, eli tuen muutosjohtajien ja vastuuvalmistelijoidemme työtä sekä pyöritän muutostoimiston arkea. Sovin ja valmistelen johdon neuvotteluja ja tapaamisia sekä hoidan yhteydenpitoa ministeriöihin ja eri sidosryhmiin. Vastaan myös muutosorganisaation eri tilaisuuksien ja tapahtumien järjestelyistä.

Muutosorganisaatiossa työskentelee tällä hetkellä hieman reilut 60 valmistelijaa. Toimistomme arjessa vastaan henkilöstömme kysymyksiin, ratkon ongelmia, valmistelen aineistoa sekä työskentelen sihteerinä kokouksissa. Samalla koordinoin assistenttitiimimme työtä.

Työni suurimpana motivaattorina on taata valmistelijoillemme mahdollisimman hyvät edellytykset työskennellä. Olen onnistunut työssäni, kun muutosjohtomme pystyy keskittymään substanssiin käytännön asioiden rullatessa, eli kun kaikki ns. näkymätön taustalla toimii, kuten pitää.

Mitkä ovat lähiaikojen suurimmat haasteet?

Olen ollut mukana uudistusvalmistelussa vuodesta 2016, joten olen seurannut uudistuksen etenemistä läheltä jo pidemmän aikaa. Lähiaikojen suurin haaste on aikataulu, joka on muuttunut useaan kertaan tässä matkamme varrella. Toivoisin lakipohjasta pikaisesti lisää selkänojaa valmistelulle. Haaste on myös uudistuksen viestin tuominen kansalaisille helposti ymmärrettävällä ja selkeällä tavalla. Tämän eteen työskentelen tilaisuuksissamme yhdessä viestintämme kanssa.

Mikä innostaa sinua työssäsi?

Timantinkova asiantuntijuus ja yhteinen päämäärä, joka työyhteisössämme vallitsee. On etuoikeus saada työskennellä osana tätä joukkoa, jonka tavoitteena on rakentaa meille kaikille toimiva maakunta asiakaslähtöisine palveluineen.

Mitä mahdollisuuksia näet sote- ja maakuntauudistuksessa?

Minusta muutos on aina mahdollisuus. Toki, kun kyse on maamme toistaiseksi mittavimmasta hallintouudistuksesta, on sen kriittinen tarkastelu ennen päätöksentekoa tarpeen. Koen, että uudistus tarvitaan ja näen sen suurimpana mahdollisuutena tasapuolisempien palvelujen tuotannon ja saatavuuden sekä kustannusten kasvun hillinnän.  On hyvä, että uudistuksen myötä viranomaistahojen määrä vähenee, jolloin asiakas saa useammat eri palvelut ns. samalta luukulta.

Mitkä ovat Varsinais-Suomen vahvuudet, joita kannattaa jalostaa?

Varsinais-Suomen vahvuus on maakunnan monipuolisuus. Kaupungin ja maaseudun läheisyys ja vuorovaikutus, puhdas lähiruoka, vahva osaaminen teollisuudessa ja laadukas kulttuurielämä. Jaksan joka kerta innostua saaristosta ja merestä – ehkä siksi, että olen rannikkokaupungin kasvatti itsekin. Varsinaissuomalaisen saariston potentiaalissa olisi vielä paljon jalostettavaa elinkeinoelämän ja matkailun tarpeisiin.

Mitä muuta teet kuin työtä?

Asun maalla avopuolisoni kanssa. Olen aktiivisesti mukana VPK- ja ensivastetoiminnassa, sillä ihmisten auttaminen on mielestäni yksi parhaista tavoista viettää vapaa-aikaa. Vaihtoehtoisesti kulutan tanssiparkettia, upotan kädet taikinaan tai jatkan jotakin lukuisista kesken olevista neuleprojekteistani.

 

"On etuoikeus saada työskennellä osana tätä joukkoa, jonka tavoitteena on rakentaa meille kaikille toimiva maakunta asiakaslähtöisine palveluineen."