Uudistuksen viestintäkanavat palvelevat varsinaissuomalaisia

Sote- ja maakuntauudistuksen vaikutukset Varsinais-Suomeen ovat laajat ja uudistus tulee muuttamaan kuntalaisten palveluja merkittävästi. Viestintä on olennainen osa Suomen historian suurinta julkishallinnon uudistusta - sekä kansalaisten että henkilökunnan on saatava tietoa siitä, mitä tapahtuu. 

Varsinais-Suomen omat sote- ja maakuntauudistuksen viestintäkanavat julkistetaan tänään 25.10. yhteisellä ydinviestillä Kimpassa - Allihopa.  Kokonaisuuteen kuuluvat verkkosivut, Facebook- ja Twitter-sivustot sekä oma YouTube -kanava, jossa viestitään videoiden kautta. Ensimmäisessä videoblogissa keskustelevat Varsinais-Suomen muutosjohtajat Laura Leppänen ja Antti Parpo.

  • Haluamme kertoa varsinaissuomalaisille uudistuksesta alueemme näkökulmasta, ymmärrettävästi ja oikeaan aikaan. Muutosviestintään kuuluu vuorovaikutus sekä se, että myös keskeneräisistä asioista ja valmistelusta kerrotaan avoimesti, kertoo viestintäpäällikkö Jessica Ålgars-Åkerholm Varsinais-Suomen liitosta.

Kimpassa - Allihopa korostaa yhdessä tekemistä, kaksikielisyyttä ja ihmisläheistä kerrontaa. Visuaalisen ilmeen on suunnitellut Varsinais-Suomen liiton graafinen suunnittelija Antti Vaalikivi.

Kaksikieliset ja merellisen raikkaat

Kaksikieliset verkkosivut kimpassa-allihopa.fi ovat merellisen raikkaat. Nettisivuille sekä sosiaaliseen mediaan tuotetaan uutisia eri aiheista. Uutisia tuottavat kuntien ja kuntayhtymien sote-viestijät sekä viestintävastaavat Varsinais-Suomen liitosta, ELY-keskuksesta, Aluehallintovirastosta, TE-toimistosta sekä Pelastuslaitokselta. Nettisivuilta löytää ajankohtaiset tapahtumat aikajanalla sekä alatyöryhmien aineistot. Suunnitteilla on myös tavata ihmisiä kasvokkain erilaisissa tapahtumissa kuten messuilla.

Varsinais-Suomessa sote- ja maakuntauudistus koskettaa noin 22 000 työntekijää. Valtaosa heistä työskentelee sote-sektorilla.

  • Sisäinen viestintä on erittäin tärkeää, jotta henkilökunta tietää mitä on tekeillä, huomauttaa Arto Salo Turun kaupungin hyvinvointitoimialan viestinnästä. Salo muistuttaa, että henkilöstö on uudistuksen valmistelussa ja toteuttamisessa tärkeässä roolissa.  

Lisätietoja:

Jessica Ålgars-Åkerholm, Varsinais-Suomen liitto, jessica@varsinais-suomi.fi, p. 040 775 5781

Arto Salo, Turun kaupunki, hyvinvointitoimiala, arto.salo@turku.fi, p. 0500 783 002

Seuraa meitä!

logo_76x76

#kimpassa2019

#allihopa2019

www.facebook.com/kimpassaallihopa

YouTube

Twitter: @Kimpassa2019

 

Tämä sivu on saatavilla myös: Ruotsi