Järjestöt keskustelivat tulevaisuudesta ja yhteistyöstä

Varsinais-Suomen maakuntastrategian tavoitteisiin on kuulunut myös maakunnallisen järjestöyhteistyön edistäminen. Tavoitetta on lähestytty useamman yhteistyötilaisuuden muodossa.

3.5.2017 järjestimme yhdessä Varsinais-Suomen liiton ja Varsinais-Suomen kylät ry:n toimesta työpajan noin 35:lle eri järjestön edustajalle. Tavoitteena oli hakea konkreettisia ratkaisumalleja järjestöyhteistyölle erityisesti tulevan uuden maakuntahallinnon luoman viitekehyksen näkökulmasta.

Tilaisuudessa osallistujat jaettiin kolmeen työryhmään, joissa käsiteltiin järjestöjä tulevaisuuden kunnissa, maakunnallisen järjestöyhteistyön yleisiä mahdollisuuksia sekä järjestöjen roolia tulevan maakuntahallinnon aikana. Tilaisuudessa alustivat muutosjohtaja Laura Leppänen Varsinais-Suomen liitosta, kunnanjohtaja Anneli Pahta Kemiönsaaren kunnasta sekä aluepäällikkö Timo Reko Pohjois Karjalasta (Maaseudun sivistysliitto).

Keskeisiä päätelmiä työpajasta olivat maakunnan liiton ja myös tulevan maakuntahallinnon aktivoivan ja yhteistyörakenteita tukevan roolin tarve sekä yhteisen strategian laatiminen järjestötoiminnan tavoitteiden ja toiminnan jäntevöittämiseksi. Myös konkreettisten yhteistyöelinten ja rakenteiden tarve oli keskustelussa esille. Varsinais-Suomen liitto kokoaa ad-hoc työryhmän asiaa edistämään.