Ihmiset luovat muutoksen – Ville Kytö tavoittelee potilaiden parasta mahdollista hoitoa

Nimi?

Ville Kytö

Mitä työtä teet muutosorganisaatiossa?

Toimin muutosorganisaatiossa asiantuntijalääkärinä. Alueenani on erityisesti erikoissairaanhoito. Tehtävään kuuluu terveyspalvelujärjestelmän ja palveluiden suunnittelua sekä lääketieteellisen näkemyksen tuomista muutokseen. Viime aikoina työn alla on ollut mm. tulevien sosiaali- ja terveyskeskusten eli sote-keskusten suunnittelua ja yhteensovittamista muihin palveluihin.

Mikä on haastavinta työssäsi?

Uudistuksen lainsäädäntötilanne luo epävarmuutta valmisteluun. Eri toimijoita onkin ollut hieman haasteellista saada mukaan muutokseen. Onnistuneeseen lopputulokseen tarvitaan yhdessä tekemistä.

Mikä innostaa sinua työssäsi?

Potilaiden hoidon paras mahdollinen järjestäminen innostaa aina. Sote-uudistus on ainutlaatuinen mahdollisuus vaikuttaa asiaan. Muutostyössä innostavat erityisesti merkittävän uuden luominen, uudet näkökulmat sekä yhteistyö maakunnan parhaiden osaajien kanssa.

Mitä mahdollisuuksia näet sote- ja maakuntauudistuksessa?

Nykyinen sote-palvelujärjestelmä on monilta osin pirstaloitunut, eikä se aina toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Uudistus on mahdollisuus toimintatapojen uudistamiseen ja yhteistyön vahvistamiseen. Palvelujen saatavuuden parantaminen, hoitopolkujen sujuvoittaminen ja yhteisten resurssien tehokas käyttö ovat sen toteutuksen keskiössä.

Mitkä ovat Varsinais-Suomen vahvuudet?

Varsinais-Suomessa on laajat opiskelumahdollisuudet, vireä elinkeinoelämä ja monipuoliset kulttuuri-, liikunta- ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet.  Sote-sektorilla maakunnassa on paljon osaamista, mm. yliopistollinen keskussairaala ja kattava palveluverkko. Maakunnan korkeakoulut ja oppilaitokset sekä niiden yhteistyö sote-toimijoiden kanssa ovat vahvuus, josta tulee huolehtia tulevaisuudessakin. Maakunnan sijainti, meri ja saaristo ovat tärkeä osa omaa Varsinais-Suomeani.

Mitä muuta teet kuin työtä?

Nautin lapsiperheen elämästä. Perheeseen kuuluu puoliso, kolme lasta ja koira. Vapaa-ajalla juoksen, luen, veneilen ja ehtiessäni nikkaroin.

"Potilaiden hoidon paras mahdollinen järjestäminen innostaa aina.

Sote-uudistus on ainutlaatuinen mahdollisuus vaikuttaa asiaan."