Ihmiset luovat muutoksen – Laura Saurama keskittyy henkilöstöön

NIMI

Laura Saurama

MITÄ TYÖTÄ TEET MUUTOSORGANISAATIOSSA?

Valmistelen muutosorganisaatiossa henkilöstöasioita. Tällä hetkellä keräämme taustatietoja henkilöstöä luovuttavista organisaatioista. Henkilöstöasioihin liittyen olen mukana myös talous- ja henkilöstöpalveluiden (tahe) sekä työterveyshuollon järjestämisen selvittämisessä.

MITKÄ OVAT LÄHIAIKOJEN SUURIMMAT HAASTEET?

Haaste on selkeästi lainsäädännön voimaantulon aikataulu. Mitä pidempi aika selvitetään ja valmistellaan asioita ilman varmaa lainsäädännöllistä tukea, sitä vaikeampi on tehdä päätöksiä, sitouttaa henkilöstöä muutokseen ja myöskin tukea heitä asiassa. Toisaalta, monet asiat ovat hyvin haasteellisia eli osaan tarvitaan pitkä valmistelu- ja siirtymäaika, jotta tulevan organisaation monipuoliset tehtävät tulevat asianmukaisesti ja kustannustehokkaasti hoidettua. Haasteena lienee myös se, että lakiehdotuksessa on ristiriitaisuuksia, joihin tulee saada selkeyttä.

MIKÄ INNOSTAA SINUA TYÖSSÄSI?

Nautin haasteellisista työtehtävistä ja muutoksesta. On hienoa olla mukana rakentamassa tulevaisuutta moniammatillisessa muutosorganisaation projektitiimissä ja tutustua työn kautta maakunnassa työskenteleviin ammattilaisiin.

MITÄ MAHDOLLISUUKSIA NÄET SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSESSA?

Tässä muutoksessa fokus pitää koko ajan muistaa pitää asiakaspalveluprosessissa. Siitä on kehitettävä erinomainen, ei vain laadullisesti tai asiakaskokemuksen perusteella vaan myös kustannustehokkuuden näkökulmasta. Ja samalla on koko ajan korostettava sitä, että nyt järjestäminen ja tuottaminen eriytyy. Tämä on varmaan yksi isoimmista haasteista, sillä kuntapuolella olemme tottuneet järjestämään ja tuottamaan itse.

Muutos on haaste, mutta myös huikea mahdollisuus. Isompana toimijana voimme jakaa henkilöstöresurssiamme paremmin, mikä parantaa henkilöstön asemaa kehittymisen ja myös maakuntaan sijoittumisen näkökulmasta. Unelma lienee se, että palvelujen käyttäjille henkilöstön työ- ja toimintatavasta huokuu asiakkaan palvelutarpeen ymmärrys, jota toteutetaan ketterästi kustannustehokkaassa organisaatiossa/palveluverkostossa.

MITKÄ OVAT VARSINAIS-SUOMEN VAHVUUDET, JOITA KANNATTAA JALOSTAA?

Perinteisesti Varsinais-Suomessa varsinkin julkiset toimijat ovat hyvin itsenäisiä ja päättäväisiä. Jos nyt päätämme yhdessä kehittää maakuntaa, tulemme olemaan hyvin vahva toimija.

Näkisin, että monipuolinen elinkeinoelämä on vahvuutemme. Sen turvaaminen, että elinkeinoelämälle on tarjolla koulutettuja osaajia, on hyvin tärkeä asia. Sijaintimme on erinomainen, mutta kulkuyhteyksien jalostamiseen kannattaa panostaa.

MITÄ MUUTA TEET KUIN TYÖTÄ?

Olen äiti ja vaimo. Perheemme harrastaa aktiivisesti, lasten myötä palloilulajit ovat tulleet isoksi osaksi vapaa-aikaa, eli minut löytää usein joko salibandykentän tai jalkapallokentän laidalta. Innostuin jopa itse salibandystä ja perustimme ”äitisäbä”-ryhmän, jossa käyn kerran viikossa hankkimassa mustelmia. Oman mielen ja työkunnon ylläpitämiseksi liikun ulkona sekä kuntosalilla ja luen. Luovuuden puuskassa piirrän, ompelen tai saatan tehdä pientä pintaremonttia.

 

"Asiakaspalveluprosessista on kehitettävä erinomainen, ei vain laadullisesti tai asiakaskokemuksen perusteella vaan myös kustannustehokkuuden näkökulmasta."