Ihmiset luovat muutoksen – Iisa Mattilalla pysyy langat käsissä muutoksen keskellä

Nimi

Iisa Mattila

Mitä työtä teet muutosorganisaatiossa?

Tittelini on hallintosihteeri, työnkuvani titteliä laajempi. Ydintehtävääni kuuluu mm. johtavien viranhaltijoiden ja poliittisen ohjausryhmän sihteerinä toimiminen – valmistelen siis esityslistat, kirjoitan kokousten pöytäkirjat ja huolehdin tulevat kokoukset kalentereihin. Toimin tämän lisäksi myös henkilöstöhallinnon parissa huolehtien työntekijän elämänkaareen liittyvistä asioista. Koordinoin monia käytännön asioita, kuten esimerkiksi joulukuussa muuttomme uusiin toimitiloihin.

Mikä on haastavinta työssäsi?

Uudistuksen epävarmuus ja aikataulun muuttuminen ovat haastaneet työskentelyä pitkin matkaa. Etenemissuunnitelmat ja -aikataulut on laitettu uuteen uskoon useaan otteeseen. Toisaalta tämä on loistava oppimisen paikka – olen varmasti tämän jälkeen entistä parempi epävarmuuden sietämisessä sekä muutoksessa elämisessä.

Mikä innostaa sinua työssäsi?

Muutosorganisaatiossa työskentelee omien alojensa maakunnan parhaat osaajat. Olen vaikuttunut työyhteisöni yhteen hiileen puhaltamisen meiningistä, jossa halutaan luoda aidosti paras mahdollinen maakunta sen asukkaille.

Mitä mahdollisuuksia näet sote- ja maakuntauudistuksessa?

Mm. ennaltaehkäisevän työn ja uusien digitaalisten ratkaisujen kehittäminen tarjoavat sote-uudistukselle keinoja hillitä menojen kasvua. Näen uudistuksessa mahdollisuuden rakentaa palvelut uudella ja kustannustehokkaalla tavalla ylittäen perinteisiä raja-aitoja ja luoden uusia toimintamalleja.

Mitkä ovat Varsinais-Suomen vahvuudet, joita kannattaa jalostaa?

Varsinais-Suomi on monipuolinen niin elinkeinoelämän, matkustamisen kuin asumisenkin suhteen. Asukkaalle maakuntamme tarjoaa paljon mahdollisuuksia edellä mainituilla saroilla. Saimme juuri lukea, kuinka Turun lentokentän reittivalikoima lisääntyy, mikä parantaa Varsinais-Suomen saavutettavuutta. Tunnin juna-hankkeen edistymistä seuraan mielenkiinnolla, se on tärkeä tekijä työvoiman liikkuvuuden ja sitä myöden työllisyysasteen nousun kannalta.

Mitä muuta teet kuin työtä?

Vapaa-aikani koostuu liikunnasta, avantouinnista, vapaaehtoistyöstä sekä ajasta läheisteni kanssa. Talvella viihdyn mainiosti kuntosalilla, mutta odottelen jo vähemmän liukkaita kelejä juoksutossujeni kanssa. Toimin vapaaehtoiskentällä Suomen AFS:n varapuheenjohtajana kansainvälisyyskasvatuksen parissa. Vuoden vaihteessa sain ylemmän ammattikorkeakoulun MBA-tutkinnon plakkariin ja olen sen jälkeen nauttinut lisääntyneestä vapaa-ajasta ja kiireettömyydestä.

 

"Tämä on loistava oppimisen paikka – olen varmasti tämän jälkeen entistä parempi epävarmuuden sietämisessä sekä muutoksessa elämisessä."