Ihmiset luovat muutoksen – Erika Strandberg rakentaa uuden maakunnan hallintoa

Nimi

Erika Strandberg

Mitä työtä teet muutosorganisaatiossa?

Valmistelen uuden maakunnan hallintoasioita yhdessä hallintojohtaja Nina-Mari Turpelan kanssa. Tällä hetkellä valmistelemme hallintoa koskevia sääntöjä ja ohjeita, päätöksentekorakenteita sekä muita maakunnan käynnistämisvaiheeseeen liittyviä käytännön kysymyksiä. Vastuulleni kuuluu myös syksyllä järjestettävien maakuntavaalien valmistelu.

Mitkä ovat lähiaikojen suurimmat haasteet?

Juuri tällä hetkellä suurin haaste on epävarmuus, joka johtuu siitä, ettei uudistusta koskeva lainsäädäntö ole vielä voimassa. Suunnittelussa haasteena on huomioida koko ajan maakunnan suuri koko ja monitahoisuus. Haluaisin itse kovasti jo käsinkosketeltavia tuloksia ja mennä vauhdilla eteenpäin, valmistelun loogista järjestystä noudattaen. Tämä ei kuitenkaan ole täysin mahdollista tällä hetkellä, kun suuntaviivat ovat edelleen avoimia.

Mikä innostaa sinua työssäsi?

On todella innostavaa olla mukana rakentamassa jotain uutta osana muutosorganisaatiota. Minua innostaa ja vie eteenpäin selkeät, yhteiset päämäärät – tämä uudistus on juuri sellainen. Olen aikaisemmin ollut mukana kuntaliitoshankkeessa ja se oli toistaiseksi mielenkiintoisin työkokemukseni. Uskon ja toivon että tästä tulee vielä mielenkiintoisempaa!

Mitä mahdollisuuksia näet sote- ja maakuntauudistuksessa?

Tukitoiminnoissa, kuten hallinnossa, sujuvasti toimivat digitaaliset järjestelmät ovat avainasemassa. Meidän on haastettava vanhat järjestelmät ja rakenteet ja etsittävä jatkuvasti parempia ja sujuvampia tapoja tehdä asioita. Asiakkaan asettaminen kaiken keskiöön on todella tärkeää riippumatta siitä, suunnitellaanko palveluja vai hallintoa.

Mitkä ovat Varsinais-Suomen vahvuudet, joita kannattaa jalostaa?

Olen asunut koko elämäni meren rannalla, joten täytyy sanoa meri ja saaristo. Lisäksi Varsinais-Suomi on kunnianhimoinen ja eteenpäin katsova maakunta, joka on sijaintinsa ja kaksikielisyytensä ansiosta Suomen ikkuna muihin Pohjoismaihin ja Eurooppaan.

Mitä muuta teet kuin työtä?

Pelaan jalkapalloa naisten nelosdivarissa ja toimin joukkueenjohtajana juniorijoukkueessa. Perheeseeni kuuluu mies ja kaksi urheilevaa kouluikäistä poikaa. Suurin osa vapaa-ajastani pyörii siis jalkapallon ympärillä, mutta harrastan liikuntaa muutenkin monipuolisesti. Tykkään lukea, joten uudet kirjavinkit ilahduttavat minua.

"Varsinais-Suomi on kunnianhimoinen ja eteenpäin katsova maakunta, joka on sijaintinsa ja kaksikielisyytensä ansiosta Suomen ikkuna muihin Pohjoismaihin ja Eurooppaan."

Tämä sivu on saatavilla myös: Ruotsi