Ihmiset luovat muutoksen – asiakas Taina Kailan työn ytimessä

Nimi

Taina Kaila

Mitä työtä teet muutosorganisaatiossa?

Tehtäviini ensi sijaisesti kuuluu sääntökirjojen valmistelu asiakkaan näkökulmasta. Mutta vahvasti tehtäviini on liittynyt myös mm. palveluntuottajien hyväksymismenettelyyn liittyvät asiat sekä asiakkaiden palveluohjaus. Lisäksi haluni on vahvasti ”sekaantua” myös asiakassetelien ja henkilökohtaisen budjetin kehittämiseen.

Mitkä ovat lähiaikojen suurimmat haasteet?

Muutos on aina haaste, joka tulisi nähdä positiivisena haasteena. Aikataulut tehtävän työmäärän näkökulmasta on suuri haaste. Mutta tärkeintä olisi saada luoduksi maakunnan asukkaille turvallinen kuva siitä, että palvelut toimivat. Tämän vuoksi lakitekstit pitäisi saada sellaiseen muotoon, että ne olisivat ilman lakimiestutkintoakin ymmärrettävissä.

Mikä innostaa sinua työssäsi?

Uudet asiat ovat aina innostavia. Tehtävän myötä olen päässyt kehittämään tulevaisuuden maakuntaa aivan upeiden ja kehitysmyönteisten työkavereiden kanssa.

Mitä mahdollisuuksia näet sote- ja maakuntauudistuksessa?

Tärkein asia olisi saada palvelut joustaviksi siten, että saataisiin otettua paremmin haltuun koko asiakkuus, yhdessä asiakkaan kanssa. Mahdollisuutena näen myös uudenlaisen työkulttuurin luomisen avoimempana ja asennevapaampana.

Mitkä ovat Varsinais-Suomen vahvuudet, joita kannattaa jalostaa?

Varsinais-Suomen alue on kulttuurisesti moninainen, merellisyys luo omat lähtökohtansa ja toisaalta viljavainiot Loimaan ”tyttönä” on mukavaa katsottavaa. Muun muassa kaikkia näitä tulisi hyödyntää edelleen. Tietenkin teknologinen kehitys, meriteollisuus ja autoteollisuus ovat todella tärkeitä elinkeinoelämälle ja siten myös työllisyydelle ja työllistymiselle.

Mitä muuta teet kuin työtä?

Tärkein tehtävä on mummin rooli kohta kaksivuotiaalle Jamille. Muutoin lähes kaikki muu vapaa-aika kuluukin mökillä ja siellä pääasiassa hyötyliikuntaan, puun kaatoon, rakentelemiseen ja kaikenlaiseen koukkimiseen. Lisäksi luen mielelläni rikosjännäreitä auringonpaisteessa tai takkatulen loisteessa. Ja joskus käydään Uriah Heepin keikoilla – tätä ei varmaan olisi kuulunut kertoa.

 

"Muutos on aina haaste, joka tulisi nähdä positiivisena haasteena."