Kimpassa-Allihopa toppar listan på fungerande reformkommunikation i sociala medier

 

Egentliga Finlands är Finlands etta inom vård- och landskapsreformens beredning – åtminstone vad gäller sociala medier! Den tvåspråkiga kommunikationen under devisen Kimpassa-Allihopa har rankats till landets bästa och övriga landskap uppmanas att ta modell av den.

Företaget Underhood ger dagligen vitsord åt över 7000 brand för hur de klarar sig i sociala medier. Underhood har jämfört hur landskapen sköter kommunikationen om vård- och landskapsreformen i sociala medier. På listan, som ständigt uppdateras, är Kimpassa-Allihopa just nu överlägsen etta.

  • Vi är väldigt glada över detta erkännande och försöker fortsätta att kommunicera om reformen i sociala medier öppet, fräscht och i växelverkan med människor. Vi lyfter fram Egentliga Finlands synvinkel och vår regions människor. Också tvåspråkigheten och det visuella är viktigt, berättar Jessica Ålgars-Åkerholm, kommunikationschef vid Kimpassa-Allihopa förändringsorganisationen.

Kimpassa-Allihopa fick hela 5,6 poäng, när medeltalet på Underhoods brandlistor är 3,6.

Juryn kommenterar följande om Kimpassa-Allihopas kommunikation i sociala medier:

”Kimpassa-Allihopa får i förhållande till sin storlek utmärkt mycket reaktioner i sociala medier. Statusuppdateringarna är intressanta och man svarar på människors kommentarer.

I den populäraste postningen på sistone berättar man att man öppnat en egen webbsida för personalen. Det visar att man i sociala medier inte alltid måste ropa ut sitt varumärke, utan visar att man är till nytta för sin publik.

Kimpassa-Allihopa postningarna i sociala medier är överlag av hög kvalitet och trevliga. Man använder ofta personbilder och människorna tittar in i kameran. Ansikten intresserar, så är det bara. Man griper chansen när den finns, t.ex. öppnade Kimpassa-Allihopa en tävling, när FB-sidorna uppnådde 1000 följare. Egentliga Finlands reformberedare är intresserade av sin publik och det märks.”

Kimpassa-Allihopa tackar! Följ oss alltså på:

https://www.facebook.com/kimpassaallihopa/

Twitter: @kimpassa2020

Youtube: Kimpassa Allihopa

Tilläggsuppgifter

kommunikationschef Jessica Ålgars-Åkerholm, 040 7755781, jessica(a)varsinais-suomi.fi

Denna sida finns även på: Finska